Jak nejlépe skladovat inkoustové náplně do tiskáren?

waiting-some-paper-come-out-printer_optimized

V dnešním článku se podíváme na to, jak nejlépe skladovat inkoustové náplně do tiskáren. Tak aby dosáhly při tisku co největší kvality a tím Vám dělali jen radost.

Mnozí zákazníci se ptají, zda může inkoustová tiskárna zaschnout při delším skladování. Ano stát se to může, ale pokud je náplň v neporušeném obalu, tak je to málo pravděpodobné. Proto je dobré inkoustové cartridge otevírat, jakmile ji budete vyměňovat.

Při dobrém skladování, prodloužíte životnost náplně a její kvalitu při tisku. Proto náplň uchovávejte při normální pokojové teplotě a nevystavujte ji vysokým teplotním výkyvům teplot nebo vysokým teplotám. Doporučená maximální teplota je až 29°C. Kontrolujte si i expiraci náplně, jelikož každá náplň má svojí živtonost. Většinou to jsou dva roky.

Nejvíce uškodí vlhkost!

Při skladování náplně do tiskárny při vysoké vlhkosti, může dojít k jejímu špatnému tisku. Vysoká vlhkost, může při tisku způsobovat nedostatečné zaschnutí inkoustu na papír. Tím se pak při tisku mohou vytvářet šmouhy, nebo může dojít dokonce až k rozmazávání textu.

Nebojte, nezamrzne!

Chemické složení inkoustu v náplni, je podobné nemrznoucí směsi do auta, tudíž se nemusíte bát, když náplň zapomenete v dnešních mrazech v autě přes noc. K zamrznutí náplně nedojde. Doporučujeme, před použitím zahřát inkoustovou cartridg na pokojovou teplotu.

U nás si vyberete!

U nás si můžete vybrat z nabídky inkoustových náplní do tiskáren Canonnáplní HP, Epson, Brother a Lexmark.