PDF tisk a jak na něj?

Potřebujete rychle vytisknout důležitý dokument, ale došel vám toner nebo náplň do tiskárny? Nebo se snažíte poslat dokument někomu, kdo nemá stejný software jako vy? V takovém případě je ideálním řešením převést váš dokument do PDF.

stažení pdf

Co je vlastně PDF?

PDF (Portable Document Format) je formát souboru, který se používá k ukládání elektronických dokumentů tak, aby se jejich vzhled a formátování zachovaly bez ohledu na operační systém, zařízení nebo software používaný k jejich otevření.

PDF soubory jsou často používány pro dokumenty, jako jsou elektronické knihy, manuály, formuláře, brožury a další dokumenty, které musí být tištěny nebo distribuovány elektronicky. PDF soubory mohou obsahovat text, obrázky, odkazy, formuláře, multimediální prvky a další prvky, které jsou běžně používány v dokumentech.

Jednou z výhod použití formátu PDF je, že soubory mohou být chráněny heslem nebo šifrováním, aby se zabránilo neoprávněnému přístupu nebo úpravám. Další výhodou je, že PDF soubory jsou relativně malé a snadno se dají sdílet přes internet, což umožňuje efektivní distribuci dokumentů.

Jak tedy převést dokument do PDF?

I když se na první pohled může zdát, že je to složité, tak opak je pravdou. Převést dokument do PDF je snadné - stačí otevřít dokument ve Wordu a vybrat formát PDF při uložení. Pokud chcete převést webovou stránku, jednoduše stiskněte klávesovou zkratku Ctrl + P a zvolte "Uložit jako PDF". Pokud tuto možnost nemáte v seznamu tiskáren, můžete si stáhnout PDF Creator, který vám vytvoří virtuální tiskárnu. Pak už jen stačí uložit dokument do PDF a můžete ho snadno sdílet.

Tento článek byl napsán pomocí umělé inteligence ChatGPT vytvořené společností OpenAI