Jak snadno nastavit oboustranný tisk?

Tato funkce je dnes k dispozici i v běžných domácích tiskárnách a umožňuje vám tisknout oboustranně, aniž byste museli překládat papír ručně. Jednoduše se tiskne na jedné straně papíru a poté se papír automaticky překlopí a vytiskne se i druhá strana. Samozřejmě, tato funkce je k dispozici pouze v tiskárnách, které ji podporují. Většinou tato vymoženost tiskárny, je v parametrech zaznačena jako duplex.

nastavení tisku

Automatický nebo ruční oboustranný tisk?

Je to záležitost tiskárny, ale my doporučujeme automatický. Proč ztrácet čas otáčením papíru, když si můžete užít pohodlí automatického překlopení a tisku obou stran najednou? Pokud si chcete užít tuto výhodu, kupte si tiskárnu s funkcí duplex. Ať už pracujete s jakýmkoli programem, nastavení oboustranného tisku je snadné. Pokud však používáte tiskárnu bez funkce automatického oboustranného tisku, připravte se na to, že budete muset papír otáčet ručně. Ale nezapomeňte, že s každým tiskem se tiskárna zastaví, aby vám dala čas na otočení papíru.

Jak zapnout funkci oboustranného tisku?

tisk oboustranný

Klikněte na kartu "soubor" a vyberte "tisk" - nebo použijte zkratku CTRL + P. Pokud má vaše tiskárna automatický oboustranný tisk, vyberte ho jednoduše v nastavení. Stačí když v nastavení zaznačíte funkci oboustranný tisk. Pokud ne, můžete použít ruční oboustranný tisk, ale je to zdlouhavé. Oboustranný tisk šetří až 50 % papíru a je ekologický. Pokud chcete ušetřit více, zkombinujte ho s našimi kompatibilními tonery nebo náplněmi do tiskárny a ušetříte až 80 % nákladů na tisk.