Jak správně zacházet s tiskárnou?

Náplně v tiskárně

Stejně jako všechny technologie, tak někdy i tiskárny je potřeba rozebrat. Předtím, než budete chtít dát tiskárnu do opravny, můžete problém s tiskárnou vyřešit sami – a za opravu tak nemusíte vyhazovat zbytečné velké peníze.

Zde budeme poukazovat na určité problémy, které mohou při používání tiskárny nastat. Poskytneme několik rad, jak problém odstranit.

Rychlost tisku

Pomalá rychlost tisku může být frustrující, a to zejména v náročném pracovním prostředí. I když existuje několik důvodů, proč vaše tiskárna zpomaluje, existuje způsob, jak ji urychlit – snižte kvalitu tisku. To lze provést jednoduše v nastavení tiskárny, to by mělo pomoci, aby tiskárna tiskla rychleji.

Špatná kvalita tisku

Pokud jste nedávno nahradil své náplně do tiskárny a nejste spokojeni s kvalitou tisku, mohlo by to znamenat ucpání v tiskové hlavě - něco, co se dá snadno opravit doma. Začněte tím, že pomocí čistící funkce zahájíte její čištění a tím ji zprovozníte. Pokud to nepomůže, pokuste se opatrně zahřát kazetu fénem. To by mělo pomoci k roztečení zaschlého inkoustu. Tím se odstraní překážka a vaše tiskárna bude opět skvěle tisknout. 

Předejít špatnému tisku můžete i nákupem kvalitních náplní do tiskárny za skvělou cenu na našem eshopu.