Víte, jaká je nejčastější závada na tiskárně?

waiting-some-paper-come-out-printer_optimized

Setkal se s tím nejspíš už každý. Většinou se ta závada stane, když někam spěcháte. Máte dokument a chcete ho vytisknout. Tiskárna se načte a začne pracovat, ale výtisk z tiskárny nevylézá. Podíváte se na tiskárnu a tiskárna hlásí zaseknutý papír.

Co udělat?

Nezbývá Vám nic jiného než tiskárnu otevřít a papír pomalu vytáhnout. Jak na to, by mělo být uvedeno v návodu tiskárny. Nejčastěji, ale můžete papír vytáhnout zespodu, jak se nachází zásobník papíru, který stačí vytáhnout, a zde uvidíte zaseknutý papír. Pokud k zaseknutí papíru do tiskárny, došlo v laserové tiskárně, tak zaseknutý papír může být i pod foto válcem tiskárny. Proto bude potřeba k vytáhnutí papíru, vytáhnout i zobrazovací jednotku. U určitých modelů tiskáren, bývají i zadní dvířka, které stačí otevřít a zaseknutý papír pak lehce vytáhnout.

Dobrá zpráva pro Vás může být ta, že výrobci tiskáren se zaseknutým papírem počítali, tak tiskárny konstruovali tak, aby šly papíry z tiskárny snadno vyjmout. Nicméně schopnost k odstranění papíru z tiskárny, by měla patřit k základním dovednostem, každého uživatele tiskárny.

Čemu se při vytahování papíru z tiskárny vyhnout?

Nikdy k odstranění papíru, nepoužívejte silu a ostré předměty, mohlo by tak pak dojít k nevratnému poškození tiskárny.

Proč ale k záseku dochází?

  • Příčinou můžou být již opotřebené válečky, které podávají papír.
  • Nekvalitní papír do tiskárny.
  • Nečistoty v tiskárně. Jak nečistotám v tiskárně předejít? Snadno, pořiďte si kvalitní tonery nebo náplně do tiskáren.