Jak vyčistit laserovou tiskárnu

depositphotos_130125318_l-2015_optimized

Laserové tiskárny se oproti inkoustovým tiskárnám čistí snadněji. Protože laserové tiskárny nepoužívají ke svému tisku inkoust, ale prášek.
V tomto návodu vám ukážeme jak krok za krokem, vyčistit vaši laserovou tiskárnu.

Co budete potřebovat? 

Laserové tiskárny používají k tisku toner, ve kterém je prášek, proto budete muset použít několik speciálních nástrojů s cílem zajistit úplné odstranění jakýchkoliv jemných částic. Níže jsme nastínili specializované nástroje a zařízení potřebné k účinnému vyčištění laserové tiskárny: 

  1. Jednorázový tkaniny, které lapají zbytky prášku z toneru. 
  2. Isopropylalkohol: Složité součásti umístěn v laserových zařízení vyžadují citlivé chemické látky, aby se udržovali v čistotě. Použijte isopropylalkohol, aby jste zajistili důkladné vyčištění tiskárny. 
  3. Masku: Při vdechnutí, práškový toner může způsobit podráždění. Před otevřením zadní strany tiskárny, zkontrolujte, zda je místnost dobře větraná. 
  4. Latexové rukavice k ohraně Vaši kůže.
  5. Specializovaný vysavač na zbytky toneru. (volitelné): Jedná se o výkonné kapesní zařízení schopné šetrně odstranit zbytky toneru z vnitřku tiskárny. Ačkoli se jedná o velmi užitečný nástroj, tak tento druh vysavače bývá drahý, takže jsme ho označili jako volitelný nástroje.

 Jak vyčistit laserové tiskárny


Krok 1: Vypnout, zchlazení 

Před jakýmkoliv otevřením tiskárny, tiskárnu nejdříve vypněte a ujistěte se, že je tiskárna nehřeje, aby nedošlo k popálení.


Krok 2: Odstranění a čištění tonerových kazet 

Jakmile se tiskárna ochladí, otevře zadní kryt a vyjměte tonerové kazety (v manuálu tiskárny vám, je podrobný návod jak tonery z tiskárny vyjmout). K důkladnému, vyčištění toneru použijte ubrousky, kterými toner otřete.

Krok 3: Odstraňte zbytky prášku toneru, z vnitřních komponentů 


Použijte papírové ubrousky, nebo specializovaný vysavač k odstranění přebytečného prášku. Uvnitř tiskárny, je potřeba se pohybovat opatrně, jelikož se v ní nacházejí křehké součásti. 

Krok 4: Vytřete povrchy izopropylalkoholem

U složitých komponentů, jako jsou kabely a vodiče, navlhčete vatový tampón izopropylalkoholem a jemně otřete. Izopropylalkohol Vám zajistí bezpečnou a sterilní čistotu v tiskárně. Tato chemikálie Vám odstraní 99 % nečistot uvnitř tiskárny.

Krok 5: Vložte 
tonery do tiskárny
Jakmile, jste spokojeni s výsledkem, můžete vložit do tiskárny zpět tonery a provést několik zkušebních výtisků.

 depositphotos_58809143_l-2015_optimized

Pokud hledáte kvalitní kompatibilní tonery do tiskárny, nebo renovované tonery, či tonery originální navštivte náš eshop Tisknijakduha.cz

Jedná se jen o obecný návod a eshop Tiskni jak duha.cz nenese žádnou odpovědnost, za možné poškození tiskárny nebo tonerů.