Jak vyčistit inkoustovou tiskárnu

canonpixmag3400(4)

Občas se stává, že při tisku Vám tiskárna špiní papír, důvody proč tomu tak je, můžou být různé. My se nyní podíváme na problém, který můžete vyřešit z klidu domova. Může se totiž jednat o to, že Vaše tiskárna je vevnitř špinavá a potřebuje tzv. jarní úklid. Nyní je na Vás zda tiskárnu svěříte do odborných rukou nebo se pokusíte vyčistit tiskárnu doma sami.

Pokud jste se rozhodli, že tiskárnu vyčistíte doma, tak pro Vás máme menší návod. Jedná se očištění inkoustové tiskárny:

Co budete potřebovat?

Vzhledem k tomu, že inkoustové tiskárny používají inkoust na bázi tekutého procesu tisku, existuje celá řada položek, které budete muset před čištěním, aby Váš domov i Vaše oblečení zůstalo čisté.

  1. Ruční utěrky, nebo jakékoliv papírové ubrousky.
  2. Kvalitní čistič oken, který je výborný na čištění inkoustových skvrn.
  3. Olej do tiskárny, který je vhodný na mazání vnitřních mechanických součástí.
  4. Pokud máte zaschlou hlavu, nebo vám tiskárna špatně tiskne, doporučujeme zakoupit čistící roztok.
  5. Ochranné rukavice

Jak vyčistit Vaši inkoustovou tiskárnu v 6 krocích:

Poté co máte nachystané veškeré potřebné věci, můžete se pustit do práce. V tiskárně se mnoho křehkých součástí, tak dejte pozor, aby jste je nepoškodili.

 
1. Odstraňte náplně a vypněte tiskárnu z elektřiny
Aby, jste tiskárnu důkladně vyčistili, vyjměte kazety z tiskárny a následně vypněte celou tiskárnu.

2. Vyčistěte kazety
Je možné, že jsou cartridge ucpané. Doporučujeme kazety ubrouskem utřít, pro důkladné vyčištění použijte i čistič oken.

3. Vyčistěte pásku od tiskárny
Páska je nedílnou součástí inkoustové tiskárny, a je třeba ji pravidelně čistit, aby byla zajištěna optimální funkčnost. Použijte papírový ubrousek s čističem oken a jemně otřete všechen inkoust nebo nečistoty z pásu karet.

4. Vyčistěte pouzdro od náplní
Vzhledem k tomu, že pouzdro na náplně obsahuje inkoustové kazety, je náchylné k hromadění nečistot. Pomocí papírových ubrousků a čističe oken pouzdro vyčistěte. K těžce dostupným místům, můžete použít i vatové tyčinky. 

5.Promazání tiskárny
Náplně v tiskárně, když tiskne, jezdí zleva doprava. Aby nedošlo k zaseknutí kazet, během tisku je dobré občas dráhu, po které jezdí kazety namazat olejem, speciálně k tomu určenému. Není potřeba nanášet velké množství oleje. Důležité je, aby olej byl na dráze roznesen rovnoměrně.

 6. Znovu vložte náplň do tiskárny
Po správně odvedení práci, nezbývá nic jiného než vložit kazety a vytisknout testovací stránku.

Jedná se jen o obecný návod a eshop Tisknijakduha.cz nenese žádnou odpovědnost, za možné poškození tiskárny nebo inkoustových kazet.