Výběr tiskárny podle objemu tisku

tiskarna

Jak vybrat tiskárnu podle objemu tisku? Při výběru nové tiskárny se musíme zohlednit řadu parametrů. Často se zapomíná na nejdůležitější kritérium při výběru a to je objem tisku. Jeden typ tiskáren nám stačí pro tisk několika papíru týdně a jiný typ pro několik stovek papíru denně.

Řiďte se doporučeným počtem stran za měsíc

Než si vyberete novou tiskárnu, rozmyslete se, kolik stran chcete přibližně za měsíc tisknout. Chcete tiskárnu pouze k tisku dokumentů nebo i k fotografii? Díky těmto otázkám se Vám bude tiskárna lépe vybírat. Ale k tomu všemu berte ohled na doporučený počet stran za měsíc.

Nejlevnější tiskárny májí doporučený počet několik set a ty profesionální i několik tisíc. Tiskárny jsou zkonstruovány tak aby zvládaly doporučený počet stran za měsíc. Pokud objemy budou překračovat, sníží se životnost zařízení.

Tiskárny pro domácnosti a malé kanceláře

Doma a v malé kanceláři Vám bude stačit menší a levnější tiskárna s multifunkčním zařízením. Můžete použít jak laserové tak inkoustové tiskárny. Tyhle tiskárny mají malé tonery nebo inkoustové náplně proto jsou vhodné pro menší objemy tisku.

Pro občasný tisk jsou vhodnější laserové tiskárny

Malá laserová tiskárna je vhodná, pokud chcete doma či v kanceláři tisknout v malých objemech a ne tak často. Inkoustová tiskárna má problém a to ten že zasychají trysky a to třeba po 2 týdnech nepoužívání, proto můžou pak nastat problémy s opětovným zprovozněním tiskárny. Tenhle problém se dá vyřešit, ale zbytečně způsobí starost. V laserových tiskárnách tenhle problém nehrozí – zde bude zařízení fungovat i při dlouhém nepoužívání.

Tiskárny pro velké objemy tisku

Pro tisk velkých objemů je potřeba vybírat z kategorie velkých a těžkých profesionálních tiskáren, které jsou však dražší. Zvládají velké objemy tisku v řádech tisíců nebo i desetitisíců dokumentů za měsíc. Vlastní velké tonery do tiskárny, které nemusíte často měnit. Tisknou rychle, nepřehřívají se a jsou spolehlivé.

Tiskárnu vybírejte podle kapacity toneru

Malé domácí a kancelářské tiskárny jsou lehké a snadné, proto musí obsahovat tonery s malou kapacitou.
Opakem jsou profesionální tiskárny, kde se nachází tonery s velkou kapacitou. Maximální výtěžnosti dosáhnete díky originálním tonerům podle značky jakou má vaše tiskárna. Tiskárnu si vyberte podle kapacity toneru – nebudete muset často vyměňovat náhradní náplně.
Kvalita tisku je závislá na toneru či inkoustové náplně do tiskárny, proto by se jejich výběr neměl podceňovat.