Skartovačka dokumentů: k čemu slouží a jak ji vybrat?

Skartovačka papíru

Skartovačky jsou mimořádně užitečná zařízení, která jsou součástí každé kanceláře. Umožňují rychle a bezpečně zničit archivní a nepotřebné dokumenty. Použití skartovače je nezbytné, zvláště když dokumenty obsahují různé důvěrné informace, jako jsou osobní údaje, které podléhají právní ochraně. V případě, že se citlivá data dostanou do nepovolaných rukou, hrozí firmám velmi vysoké finanční postihy. Skartovačky jsou určeny pro profesionální i domácí použití.

Jaké jsou druhy skartovaček?

Technicky vzato je skartovačka zařízení vybavené sadou rotačních nožů poháněných elektromotorem a prostorným košem na skartované dokumenty.
Skartovačky papíru můžeme rozdělit do dvou kategorií:

  • Skartovačky pro řezání papíru na kousky - pro likvidaci nejdůvěrnějších dokumentů. Speciální systém čepelí řeže papír na malé mikrořezy, což znemožňuje jeho opětovné vytvoření v jeden celek. Tento typ zařízení poskytne nejvyšší úroveň ochrany před čtením citlivých dat.
  • Skartovačky papíru v pruzích – jedná se o méně pokročilá zařízení, určená ke zničení dokumentů s nižší mírou utajení. Jsou ideální pro domácí použití. Tento typ skartovačky řeže papír na dlouhé proužky připomínající špagetové nudle.

skartovaný papír


Většina zařízení dostupných na trhu si snadno poradí se soubory dokumentů spojenými sponkami nebo kancelářskými sponkami. Zakoupením kvalitnější skartovačky ji můžeme použít ke zničení dokumentů zajištěných fólií. Nejlepší špičková zařízení budou fungovat, když chcete zničit tvrdé plastové předměty, jako jsou bankomatové karty nebo CD / DVD disky.

Jaké jsou nejdůležitější parametry skartovaček?

Než půjdete do obchodu a koupíme skartovačku, měli byste se podívat na nejdůležitější parametry, které ovlivňují kvalitu zařízení a odpovědět si na otázku, k jakým účelům budeme tento typ zařízení používat. Technické parametry, které stojí za zvážení, jsou:

  • Třída ničení - Tento parametr nám říká, jaký stupeň zničení dokumentů daný model skartovačky nabízí. Díky tomuto označení víme, jaké úrovně důvěrnosti při používání zařízení dosáhneme.
  • Výkon - Tento parametr nám říká, kolik listů papíru může zničit daný model skartovače najednou. Ve standardních zařízeních určených pro domácí použití nebo malé kanceláře můžeme do zásobníku vložit maximálně 5 až 10 listů A4. Skartovačky používané ve velkých podnicích nebo státních úřadech jsou skutečnými kombajny, které dokážou okamžitě zničit stoh dokumentů od 100 listů A4.

U NÁS NABÍZÍME JEN TY NEJLEPŠÍ SKARTOVAČKY PAPÍRU ZA SKVĚLÉ CENY

Skartovačka MAXoffice 210CDS Skartovačka MAXoffice 30420S Skartovačka MAXoffice 30530S
3330_skartovacka-maxoffice-210cds 3333_maxoffice-skartovacka-30420s 3336_skartovacka-maxoffice-30530s
Přejít na produkt Přejít na produkt Přejít na produkt